1/6: Swedish Magazine, IKON, w/translation

January 6, 2011

by Josefin Stenmark for IKON | 1/6/11 | View source

Lättlyssnad svängig skiva
Bara ett år efter releasen av hans kritikerkrossade debutskiva släpper nu amerikanen Trey Johnson sin andra soloplatta. Han har tidigare frontat i Dallas-bandet Sorta men då en av bandmedlemmarna tragiskt gick bort för ett par år sedan står Trey numera på egna ben. Where the east ends är en relativt kort skiva som spelades in under så lite som tio dagar i maj förra året. Men att processen gick så fort gör inga avtryck på skivans kvalitet. Albumet är välarbetat och innehåller flera riktigt sköna låtar. Trey har en behaglig mogen röst att lyssna på och melodierna är svängiga och medryckande. Stilen påminner inte sällan om jazzkillen Jamie Cullum, om än lite mer rockig. Where the east ends är en väldigt lättlyssnad skiva utan att för den saken skull bli anonym eller mainstream. Trey har ett eget uttryck och sätter sin prägel på var och en av låtarna.
Share

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy Site administered by mg